Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Het Team

Schoolleider

Lenneke van Genderen
Mijn naam is Lenneke van Genderen
ik mag directeur zijn van deze prachtige Jenaplanschool. Ik ontdekte in de begin jaren van mijn loopbaan dat vernieuwend onderwijs mij inspireerde. Voor mij staat de totale ontwikkeling van een kind centraal. Kinderen hebben vertrouwen, ruimte, tijd, waardering, een veilige omgeving en eigenaarschap nodig om zich goed te ontwikkelen. Ieders talent telt! Het team is mijn ‘’stamgroep” en ik geef leiding op basis van relatie. Ik sta voor een professionele, lerende organisatie met als sleutelwoord ’’samen’’. Samen met kinderen, ouders, collega’s en andere betrokkenen zorgen voor passend en vernieuwend onderwijs van de toekomst.


Stamgroepleiders Apen


Mijn naam is Barbara Kievit en ik ben samen met karlijn stamgroepleider van de Apen. Ik werk nog niet zo lang op de Klimboom.

Ik heb hiervoor 15 jaar lang ervaring op gedaan op een basisschool in Rotterdam Crooswijk. Daar heb ik voornamelijk kleutergroepen gedraaid en de laatste jaren was ik daar deels IB’er van de onderbouw.

Ik vind het fantastisch om met jonge kinderen te werken. Hun enthousiasme, open- en eerlijkheid spreekt mij heel erg aan.

Ik vind het belangrijk dat kinderen zich veilig voelen in de klas, dat hun nieuwsgierigheid wordt geprikkeld en dat ze in betekenisvolle situaties kunnen leren. Het Jenaplanonderwijs spreekt mij enorm aan. Kinderen kunnen hier op een mooie manier eigenaar zijn van hun eigen leerprocessen. Er is veel ruimte voor eigen inbreng. Ieder kind is immers uniek.

Ik kijk er naar uit om samen met de apen mooie stappen te gaan maken en fijne tijden te bleven.


Mijn naam is
Karlijn van Putten en sinds september 2020 ben ik (terug) op de Klimboom en samen met Barbara stamgroepleider van de Apen. Tijdens mijn pabo heb ik namelijk stage gelopen en langdurig ziekteverlof ingevuld op de toenmalige John F. Kennedyschool. Het Jenaplan sprak mij toen al direct aan. Voor mijn eindstage ben ik een stapje verder gegaan. Ik was toen op een school waar natuurlijk leren centraal stond. Ik vind het heel mooi om te zien dat kinderen allemaal op hun eigen manier en tempo ontwikkelen en leren. Ik wil hen helpen om het beste uit zichzelf te halen. Dat kan naar mijn idee alleen als een kind zich veilig en prettig voelt. Met het kind in gesprek gaan om samen te zorgen voor een fijne omgeving en doelen te bepalen waar het kind aan kan werken vind ik geweldig. De afgelopen jaren heb ik op andere scholen in alle bouwen ervaring opgedaan. Maar mijn zoon Aiden ging hier al naar de Donderkopjes en ik vind het heel fijn om nu zelf deel uit te mogen maken van het team. 

Stamgroepleiders Vissen

Ik ben Sabine van den Hout en werk nog niet heel lang op de Klimboom. Op maandag, dinsdag en vrijdag om de week werk ik met veel plezier als stamgroepleider in de vissengroep. Elke dag weer geniet ik van het enthousiasme, de openheid en de onbevangenheid van kinderen. Samen met de Vissen wil ik een rijke en betekenisvolle leeromgeving creëren, waarin alle kinderen zich op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen en waar er veel ruimte is voor de inbreng van de kinderen. Als kinderen betrokken zijn bij hun eigen leerproces en de activiteiten aansluiten bij hun belevingswereld is leren zoveel leuker. Ik heb veel zin om met de vissen mooie dingen te creëren!


Mijn naam is Rosalie van Strien en ik ben één van de stamgroepleiders van de Vissen. In december 2009 ben ik op de Klimboom begonnen met werken als invaller. In de jaren erna heb ik dan ook in meerdere groepen les gegeven als invaller. Iedere dag weer geniet ik van de kinderen en krijg ik zoveel van ze terug. Het Jenaplanonderwijs spreekt mij enorm aan en ik ben dan ook blij dat ik in juni 2016 mijn jenaplanopleiding heb kunnen afronden.
Ik vind het erg belangrijk dat ieder kind zichzelf mag zijn en zich veilig voelt in de groep. Als kinderen zich veilig voelen kunnen zij hun eigen talenten laten zien en ontwikkelen. Samen met Sabine wil ik er een fijn en leuk jaar van maken bij de Vissen!


Stamgroepleiders Pinguïns

Mijn naam is Monique van Wezel en ik woon samen met mijn man en dochter  in Hendrik Ido Ambacht. Vorig schooljaar ben ik gestart als stamgroepleider bij de Pinguïngroep. Hiervoor was ik werkzaam op een Jenaplanschool in Rotterdam, daar heb ik mijn jenaplanopleiding afgerond.

Het mooie van jenaplanonderwijs vind ik dat kinderen van meerdere leerjaren in één stamgroep zitten, ze leren met en van elkaar en hebben de mogelijkheid aan te sluiten bij  instructies op maat. Het gaat niet om je jaargroep, maar om je ontwikkelingsniveau. Ik vind het belangrijk dat je je als kind veilig kan voelen in je groep en je de mogelijkheid hebt tot het ontwikkelen tot de beste versie van jezelf. Dit is waarvoor ik in het onderwijs zit. Samen met mijn collage Jitske gaan we aan de slag voor een fijn en leerzaam jaar, op een school waar ik me nu al helemaal op mijn plek voel!


 

Mijn naam is Jitske Nipius. Op maandag en dinsdag ben ik stamgroepleider in de pinguïngroep. 

Na enkele omzwervingen, via de gezondheidszorg, het buitenland en mijn eigen internet bedrijf, ben ik eindelijk waar ik wil zijn: in het onderwijs. Vorig jaar maakte ik mijn entree in het onderwijs als zij-instromer. Het Jenaplan onderwijs spreekt me enorm aan. Vooral de grote mate van zelfstandigheid en het kunnen inspelen op de specifieke leerwensen van de kinderen vind ik heerlijk.
Ik verheug me nu al op alle kringen die het komende jaar gaan komen. Ook verheug ik me op het van zo dichtbij mogen meemaken en ondersteunen van de groei van de kinderen. Samen met de kinderen en met mijn duo-collega Monique werk ik met plezier aan een fijn Pinguïnjaar! 


Stamgroepleider Olifanten

Ik ben Susanne van den Dungen, stamgroepleider van de Olifanten.

Een aantal jaren geleden ben ik afgestudeerd aan de PABO, met de specialisatie binnen het Montessorionderwijs. De eerste jaren van mijn “Carriere” als juf ben ik werkzaam geweest binnen deze vorm van onderwijs, maar al vanaf het begin lag mijn hart bij het Jenaplanonderwijs. Ik ben moeder van 3 prachtige kinderen, voor wie wij ook heel bewust het Jenaplanonderwijs gekozen hebben en mij leek niets mooier dan hier zelf in te mogen werken.

Dus heb ik de stoute schoenen aangetrokken, heb mijn baan opgezegd en ben komen werken op de Klimboom. Ik vind het heerlijk om iedere dag te ervaren hoe zelfstandig de kinderen zijn en dat ieder kind zichzelf mag en kan zijn. De Jenaplan-essenties staan centraal en zie je gedurende de dag weer bij de kinderen terugkomen. Tijdens de evaluatie kringen geven de kinderen aan hoe het is gegaan, of ze op deze manier verder kunnen gaan of dat ze nog ergens hulp bij nodig hebben. Samen zijn we een hele fijne groep en zorgen we goed voor elkaar. En ik ben trots op het feit dat ik daar deel van uit mag maken…


Stamgroepleiders Giraffen

Ik ben Bianca Ronde en werk nu al weer drie jaar op de Klimboom. Ik sta op maandag en dinsdag in de middenbouw bij de Giraffen. Daarnaast werk ik ook als kindercoach en trainer. De afwisseling vind ik erg leuk.

Ik vind het heel belangrijk dat een kind lekker in zijn vel zit. Dit is de basis om tot leren en persoonlijke groei te komen.
Het voelt voor mij weer heel fijn om in het jenaplanonderwijs te werken. Het kind staat centraal. Het werken met teksten van kinderen, samen vieren, werken vanuit thema's, de verschillende kringen, het leren van en met elkaar, groepen met meerdere leeftijden bij elkaar en zo kan ik nog wel even door gaan. Kortom, ik ben blij dat ik de stap heb gemaakt en werk met veel plezier op de Klimboom.Ik ben Paula van der Matten en ik ben de stamgroepleider van de Giraffen op woensdag, donderdag en vrijdag. Nadat ik ben afgestudeerd aan de Pabo, heb ik ervaring opgedaan in het Ontwikkelings Gerichte Onderwijs (OGO). Deze vorm van onderwijs spreekt mij ontzettend aan omdat ieder kind zichzelf mag zijn en zijn eigen ontwikkeling kan en mag volgen. Als leerkracht heb ik de afgelopen jaren geleerd om goed naar kinderen te kijken, talenten te benutten en doelen op een thematische en creatieve manier toe te passen in het dagelijkse onderwijs. Ik vind het belangrijk dat ieder kind zichzelf mag zijn en dat we samen een inspirerende omgeving creëren waarin leren van en met elkaar voorop staat. 

Stamgroepleider Leeuwen

Mijn naam is Wilma Klop. Ik werk met veel plezier als stamgroepleider bij de leeuwen in groep 6/7/8. Na 17 jaar op een Daltonschool gewerkt te hebben, heb ik, enkele jaren geleden de overstap gemaakt naar Jenaplanonderwijs. Ik vind het belangrijk om samen met ouders een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Omdat je de kinderen 3 jaar in de stamgroep hebt kun je heel goed hun ontwikkeling zien van ''jongstegroeper'' tot oudste. Het is ontzettend mooi om elke dag weer te zien hoe kinderen op allerlei gebieden groeien en dat op hun eigen niveau en eigen tempo. Er is veel ruimte voor eigen inbreng en hier komen hele mooie dingen uit voort. Dit maakt elke dag weer bijzonder. Ik hoop hier nog heel lang van te kunnen genieten!

 

Stamgroepleiders Beren

Ik ben Dorien van der Voorden en werk nu 3 jaar op de Klimboom. 
Ik heb ruim 20 jaar ervaring opgedaan in het Daltononderwijs, waar kinderen veel samenwerken, eigen verantwoordelijkheid leren dragen en zelfstandig leren zijn. Deze uitganspunten vind ik erg belangrijk. Jenaplanonderwijs heeft me altijd getrokken, omdat het nog meer uitgaat van de eigen inbreng van de kinderen bij hun leerprocessen. Ieder mens is uniek en heeft zijn/haar eigen kwaliteiten die we samen kunnen laten groeien en leren benutten, dat is waar mooi en goed onderwijs voor staat vind ik. 


Mijn naam is Gerda van Gameren.

Ik ben al geruime tijd werkzaam op de Klimboom en werk er nog steeds met veel plezier. De laatste jaren ben ik vooral te vinden in de bovenbouw. Samen met Dorien draai ik momenteel de Beren groep.

Ik vind het erg belangrijk dat ieder kind zich prettig en veilig voelt, zowel binnen als buiten de klas. Om nog meer te kunnen doen aan het bewerkstelligen van dit doel ben ik nu ook bezig met de opleiding tot integratief kindertherapeut. Dit geeft mij nog meer handvatten om kinderen op verschillende vlakken te kunnen helpen. Samen met het kind kijk ik graag naar zijn of haar talenten en zorgen we ervoor dat die tot bloei komen. En natuurlijk help ik graag daar waar het kind iets moeilijk vindt. En zo kan ieder kind zichzelf ontwikkelen en groeien we samen naar grote hoogtes!

Stamgroepleider Bijen

Mijn naam is Melissa de Vreede. Ik heb nog niet zo lang geleden mijn PABO diploma gehaald. Voordat ik aan de pabo begon heb ik de opleiding onderwijsassistent afgerond, waardoor ik al veel ervaring binnen het onderwijs heb mogen opdoen. Na deze opleiding ben ik begonnen aan de pabo.

Door de verschillende stages die ik heb mogen doen, ben ik al op verschillende scholen geweest.

Het Jenaplanonderwijs spreekt mij het meeste aan, omdat je kinderen elke dag weer ziet groeien, zelfstandig ziet worden en vooral van en met elkaar ziet leren. Doordat de kinderen meerdere jaren in een groep zitten, kun je heel goed de ontwikkeling zien van jongste tot oudste. Dit is heel mooi om mee te mogen maken. Dit jaar heb ik voor het tweede jaar mijn eigen groep, de Bijen. We gaan er met elkaar een mooi jaar van maken!

Onderwijsassistent


Ik ben Alice van den Berg, ik werk 4 dagen op de Klimboom en ik kom in verschillende groepen. Op maandag zorg ik altijd voor de Leeuwen en op woensdag om de week voor de Giraffen. Ook ben ik vaak te vinden bij de kleuters en de peuters, want ik bewaak de doorgaande lijn. Tevens ben ik moeder van twee meer dan fantastische volwassen kinderen; Max en Roos. Mijn hobby’s zijn te veel om op te noemen, in het kort kan ik zeggen dat ik het leven wil vieren in al zijn facetten! Werken op de Klimboom is fantastisch, kinderen zijn zó mooi, zó prachtig en zó puur, hoe mooi is het dat zij hun ontwikkeling op eigen niveau mogen doorlopen. Alle kinderen verdienen het om gehoord en gezien te worden, dat is iets waar ik voor sta, het kind te laten zijn in al haar of zijn eigenheid. Bevoorrecht ben ik om daar een stukje mee te mogen lopen en te begeleiden. Het jenaplan is mij niet onbekend, ik heb de “wording” van het jenaplanconcept op de toenmalige JFK-school vanaf het begin af mee mogen maken en heb er scholing in gehad. Deze manier van onderwijs is een mooie manier om het kind een prachtige solide basis mee te geven van zijn eigen zijn, hun medemensen en de wereld om zich heen, goed voorbereid op het vervolgonderwijs waar hij of zij zich goed staande kan houden en daarin zijn of haar eigen mooie plek in kan nemen!

Intern Begeleider


Mijn naam is Franka van Vlokhoven. Ik ben Intern Begeleider en specialist begaafdheid. Ik zie het als een uitdaging om de talenten van alle kinderen te ontdekken en daarbij aan te sluiten. Ik voel me als een vis in het water op Jenaplanschool de Klimboom. Al ruim 25 jaar heb ik in de drie verschillende bouwen stamgroepen geleid. Vijf jaar lang was ik daarnaast ook al eens eerder intern begeleider. Nu mag ik de stamgroepleiders ondersteunen en de zorglijnen uitzetten binnen de school. Ik wil geen vreemd gezicht zijn voor de kinderen en ben dus regelmatig ‘op visite’ binnen de groepen. Voor ouders ben ik op dinsdagmiddag,woensdagmiddag en donderdagmiddag na school aanspreekbaar. Je kan natuurlijk ook altijd even een afspraak maken.

 

Als ik er niet ben? Dan ben ik aan het lezen, schaken, spelletjes spelen, schrijven, Netflix kijken, koken, puzzelen, enzovoort, thuis bij mijn man Arno en mijn zonen Luc en Jules.​